Ännu en vecka

Yesbox, precis som rubriken säger, ännu en vecka förbi...

I ärlighetens namn gör jag inte alltför mycket på dagarna, jobbar & sliter, thats it. Förra veckan jobbade jag över 3 dagar, sen ere bara hem, käka och hoppa i säng. Fick dock veta att jag är en av fem stycken som får förlängt med 1 månad. Det betyder att jag kommer att jobba fram tills dagen jag reser, inget ledigt här inte ;)

Helgen har varit lung, i fredags vare bara chill, i går firade mamma & pappa bröllopsdag (13 år, grattis!) så då var vi på stan och käkade, sen hemåt och chilla. Drack lite öl och spelade kort, trevligt. Framåt spöktimman kom Håkan & Metna förbi för att sedan skeppa oss vidare till en bygdegårdsfest, dåligt ös men trevligt anyways. Idag kommer det lite släktingar förbi för att grilla, blir nog trevligt :)

Har även börjat läsa Stieg Larssons Män som hatar kvinnor, underbart bra bok faktiskt.

Avslutningsvis ett citat från allas våran telia Gunnar;

"Det är han, det är han som är the bad guy"

Sumé av helgen

Då va det söndag igen, längtar faktiskt till imorgon! Inte för att det ska bli kul att arbeta i ytterliggare 5 dagar, nej, det finns en annan tjusning, det dröjjer nämligen en hel vecka till nästa måndag ;)

Helgen har varit clean i alla fall;

I fredags var det släktkalas för moster Linda som fyllde år, god mat och trevligt sällskap :)

I lördags ringde klockan vid 9, då va det dags att packa fiskeprylarna, ladda med en ordentlig frukost för att sedan köra till Saxebol och gäddmeta. Blev en lärorik fiskeresa och nästa gång vet vi exakt hur vi skall gå till väga för att fånga sjöns bjässar. Blev inga bjässar på denna turen, istället kan fisket kan sammanfattas med spöregn, åska, spöregn, uppehåll och inte en tillstymmelse till gädda, fail med andra ord. I veckan väntar havsöringsfiske, då hoppas vi på större lycka ;)

Efter ett mindre lyckat fiske drog jag hem till frallan för att dricka öl och slappa, det slutade med att vi landade i Varberg på WWs. Blev la absolut inte som vi tänkt oss att det skulle bli, men men :P

Idag har jag och det "irländska stålet" som bror min själv kallar sig varit på Harry Potter. Sammanfattar filmen med att ge den 2½ av 5 trollstavar, bedömningen talar för sig ;P Sedan drog vi en pizza och nu sitter jag här...

Imorgon väntar ett  tolvtimmars arbetspass, off to bed.

Over and out,
Vezzz.

Pengar är bara papper!

Många har frågat hur mycket resan kommer kosta och jag tänkte slänga upp på ett ungefär hur min budget ser ut samt hur mycket pengar jag har pungat ut redan.

Betalt;

- Flygbiljett T&R = 10980:-
- Försäkring = 2000:-
- Ryggsäck = 2200:- (Inhandlades på rea för 1100:-)

Kommande utgifter;

- Digitalkamera ???? :-
- Övrigt (Mat på flygplats, tåg till köpenhamn osv osv) 1000:-

(Säkert glömt något)

Väl nere i Australien kommer jag att ha 300:- om dagen att göra av med. Gör man av med 300:- i snitt varje dag blir det totalt ungefär 27 000:- Det är en högt räknat, troligen kan man klara sig på 200 - 250 kronor.  Vissa dagar kommer pengarna springa iväg och andra dagar får man snåla, thats it. Kommer även att göra en del utflykter/äventyr så som att ta dykarcertifikat, guidad fisketur, hyra surfingbräda, besöka "måste" platser osv. Dessa utgifter är egentligen "onödiga" men det är dessa utgifter som gör hela resan ;)

Totalt räknar jag med att punga ut 40 000  - 50 000 kronor.

Men vafan, vem vill ha papper i plånboken när man kan har upplevelser, erfarenhet och minnen?

Pengar är bara papper!!!


Svammel?

Idag drömmde jag att min säng var en plocktruck. Det är andra dagen i rad jag vaknar av en jobbdröm. Haha, tur att det är helg snart ;)


Igår fick jag äntligen min I-phone. En månad efter att den blev snodd >.< Har iaf fixat jailbreak till den, så nu jeflar har jag tillgång till alla tänkbara prylar ;) Drog även en runda till piren och fiskade. Inte en antydan till fisk, sen började det regna, då pallade jag inte mer.

Idag har jag först jobbat och sedan hemåt och hjäpa pappa lite med taket. Nu blire slapp framför Tvn och lite småpillande med telefonen.

Imon är det fredag, ÄNTLIGEN, då återstår bara en fråga, vad händer då? ;)

Peace

Resrutt

Tänkte att det kunde vara trevligt med en liten beskrivning på hur min resa ser ut mer i detalj, njut av läsningen ;)


Resrutten ser ut enligt följande;

- Avresa från Köpenhamn den 4:e september klockan 14.25
- Anländer 06.00 i Bangkok för mellanlandning
- Flyger från Bangkok 08.10
- Landar i Australien, Melbourne klockan 20.00

Vistelse i flygplan, 19 timmar & 25 minuter.

Väl framme i Melbourne beger jag mig till min faster för att slagga i ett par dagar. Känns rätt bra att veta vart man skall ta vägen efter många timmars resa. Vetskapen att man har någon som tar hand om en när man kommer ner skänker en trygghetskänsla. Efter ett par nätter i Melbourne lämnar jag denna trygghet och ger mig ut på egen hand. Jag kommer att färdas utmed hela kusten från Melbourne till Carins. Det är oerhört stora avstånd men busslogin sägs vara ett ypperligt färdsätt och jag har fixat ett busspass. Kommer bli många timmar i buss, blir att ladda med lite bra musik och en bra bok, hehe ;)

Jag har som mål att under färden från Melbourne till Carins besöka så många sevärda ställen som bara går. Resan avslutas i Carins där jag kommer att vistas i drygt en månad. Sol & bad, snorkling vid stora barriärrevet, surfning, fiske & regnsskogsäventyr väntar där.


Rött indikerar resrutten


Efter 87 dagar i Australien kommer det att bära av hemåt. Den 30:e november åker jag från Brisbane till Bangkok. Denna gång blir det inte en mellanlandning utan ett stopp på 4 dagar för att sedan åka hem. Går allt som planerat är jag hemma i halmstad igen den 5 december :)

Är det någon som har tips eller idéer på ställen värda att besöka, prylar man bara måste göra, ställen man bör undvika eller bara allmänt tycker detta låter spännande/vill göra samma sak, adda min msn [email protected] så snackar vi mer ;)

Take care!

Vezzzlan goes bloggbög

Aight, då har det blivit dags att skaffa sig en blogg. Det blir bara värre och värre, först facebook och sedan blogg, hehe. A man's gotta do what a man's gotta do, aye?

Tanken är väl främst att jag skall blogga nere i Australien men tänkte att jag lika väl kan köra igång nu. Kanske kan vara kul att läsa lite om mina förberedelser, tankar kring resan och dylikt. Kommer att slänga in all information och alla förberedelser som hitills gjorts och sedan  kommer det att fyllas på med tiden. Kommer även att skriva lite övrigt i bloggen för att hålla den lite mer levande innan resan.

Enjoy!



RSS 2.0