"DEN ÄR STOR, RIKTIGT STOR!"

Finally!

Dyr utrustning, flertalet timmar spendarade kastandes utan fisk, när det väl har nappat har det varit småfisk & motgångar. Vi har fiskat i blåst, i regn, & i solsken. Tidig morgon, middag och eftermiddag samt kväll, oftast med resultatet av ett par mindre gäddor. Den 23:e augusti lite efter lunch hände dock något som inte tillhörde vanligheten...

Hade bestämt på lördagen att vi skulle dra upp till Saxebolhåla och fiska under söndagen. Steg upp tidigt och åt frukost för att sedan hämta mackan och därefter bege oss till Saxebol. Vi anlände runt middagstid och efter en utsökt fika studsade vi med glatt humör ner till sjön. Fiskehumöret va på topp, jag hade under morgonen haft en känsla av att vi skulle landa en stor fisk under dagen, något som jag präntade in i huvudet på mackan, som även han, med nyinvesterade drag var laddad.

Fisket inleddes med en blandning utav sol och mellan varven lite moln samt en smula blåst, men överlag var vädret kanon! Vi hade relativt tidigt kontakt med fisk, jag tappade troligen 2 gäddor och lyckades sånär kroka en precis vid båten, dock utan resultat. Tidsmässigt sett kan klockan ha varit runt 2 tiden när jag lägger ett 20 meters kast mot vassen, låter mitt skeddrag i diverse upplysande färger sjunka och börjar veva in, när jag kommit ungefär hälften rycker det till...

Ungefär såhär kommer jag ihåg situationen:

- NAPP, det är runt 3 kilo!
- FAN, jag tappade den! (fisken hade gjort en rusning mot båten, slaklina )
- Nej, den är fortarande på, den är stor, den är över 5 kilo!

Jag pressar fisken in mot båten och upp mot ytan, både jag och mackan hinner se skymten av ett enormt huvud innnan han påbörjar den första rusningen. Slirbromsen är hårt spänd men den drar, den drar rejält med lina! Jag och mackan får under en sekund ögonkontakt och båda konstaterar, "DEN ÄR STOR, RIKTIGT STOR!" Kampen fortskrider i 5 - 10 minuter -  men rejäla ryck, slängningar och rusningar. Efter en enormt bra insats av mackan får vi dock in fisken till båten och genom kroken upp den i båten. Precis när mackan har fått upp den lossnar draget som bara suttit i läppen, snacka om tur? Till alla djurvänner därute måste jag meddela att fisken klubbades med båtankaret ;) Dock var detta tvunget då vi annars hade saknat möjlighet att väga bjässen :P Gäddan var 110 cm lång och vägde 8.08 kg, nytt PB.

Vi fortsatte fiska men utan reslutat, ingen kontakt med fisk alls. Jag lyckades dessutom kasta bort draget jag fick upp bjässen på >.< Vi drog upp och softade en stund innan vi återigen satte oss i båten framåt 7 tiden. Fisket var trögt och vi lyckades bara landa en gädda på 1.28kg och en abborre som var mindre än själva draget >.<

Men  sammanfattningsvis kan man väl säga att allt slit lönar sig, det gör det alltid. Det är på en fisk som denna jag kommer att kunna drömma om i flera månader framöver. Tänka tillbaka på hur det rasslar i rullen när den gjorde sina rusningar osv. En stor fisk gör det värt att stå och fiska i alla väder och gå hem tomhänt. Tjusningen, att vänta ut en jävel som denna. Vi som fiskar i sjön vet att där finns grov gädda, detta va absolut inte sjöns största, där finns bjässor på över 10 pannor. Vad är det man säger; mycklet vill ha mer? ;)


Slänger in lite bilder på bjässen också, njut!

Vid sjön

Mackys head kontra fiskens ( Slaktad) :P

Klassiska fiske posen ;)



Stor ? :)

Vallåkra

Mhhm, lagom sliten just nu, kom hem från Vallåkras bilträff/camping för bara ett par timmar sedan. Cleant som faen har det varit! Drog upp på fredag efter jobbet med Mackan, Håkan, Lojjz, Lojjz syrra Pernilla och hennes kille Sebastian. Tror vi kom dit vid 6 tiden, slog upp tältet och så var det igång, vallåkra 2009! Fredagen blev hård & jag hade sjukt kul! Kudden attackerades vid halv fem, då började trycket på campingen dö ut...
Lördagen bestod av regn, mycket regn. Chillade i tältet & vilade av oss bakfyllan, sjukt cleant & sjukt många goa flabb i tältet ;) På kvällen va humöret lågt men en återställare fixade biffen och även denna kväll blev sjukt lyckad. Sängdags vid 2, Lojjzan väckte mig 7 på morgonen, då var det dags att stiga upp och bege oss mot träffen. Jävligt cleant! Helgen har varit sjukt clean, Vallåkra har gjort det igen ;) Imorgon lär bli en tung dag på jobbet, men vafan, sjukt lätt värt det ;)

19 dagar kvar, fawk, vill bara dra nu! Ska bli så sjukt jävla kul, taggad till 1000% ;)

Take care, aye?

Long time, no seen.

Ett tag sedan jag skrev, egentligen har jag inte alltför mycket att skriva right now. Jobbet tar mycket av ens tid, blivit en hel del övertid på sistonde också.

Hmmm, angående resan så har jag inte gjort särskillt mycket "fixande" - beställde hem en guidebok om Australien på 700 sidor, lite läsning såhär innan resan ;) Checkade faktiskt efter samma bok inne i stan, kostade fan 150 spänn mer än på internet. Blev irriterad över deras rövarpriser och gick fram till kassan för att fråga om de menade allvar, det blev dock en jävla folksamling bakom mig, det var inte rätt läge att argumentera över priset, det slutade med att jag sa att jag inte hade med mina glasögon och inte kunde se prislappen. Fail? ;)

Tänkte att någon gång under veckan skriva ner en "ha med lista" över prylar som kommer ligga i väskan då många undrat över detta. Kanske kan vara kul att se vad jag har "fixat" rent praktiskt och vad som ännu måste göras. Kan vara bra för mig själv också att verkligen få allting nerskrivet, bara 5 veckor kvar tills jag reser, längtar ;)

Helgen ska väl sammanfattas också;
- fredag = marinfestivalen.
- lördag = marinfestivalen.
- söndag = bokläsning & chillning. Lyckades bränna mig något så in i helvete, en utav de värre bränningarna jag kan minnas har råkat ut för. Undra hur fan jag ska klara solen i australien?

Aight, that's it for now folks,

Smell ya!

RSS 2.0